COOLSHAPING (FETTFRYSNING)Coolshaping: 1495:-

 

 

 
 
 

Envisa fettdepåer på magen? Lovehandles trots träning och bra kost?
Ridbyxlår och gäddhäng ett minne blott..

Nu finns det en lösning att döda fettcellerna permanent på utvalda kroppsdelar utan operation med dess kostnader och konvalescens.

Forma din kropp med Coolshaping!

Metoden är ett framgångrikt och välanvänt alternativ där mer än 3,5 miljoner personer i världen har behandlats.

En icke-kirurgisk metod utvecklad av läkare och forskare vid Harvard universitetet och som är godkänd av amerikanska FDA och har EU:s CE märkning.
Man fryser på ett kontrollerat sätt ned fettceller och formar kroppen utan ingrepp.
Metoden är framtagen av läkare i USA och har fått stort genomslag då den konkurrerar ut kirurgiska metoders risker och kostnader.

I dina fettdepåer finns fettceller. Fettceller är känsligare för kyla än andra celler i kroppen såsom hud, nervtrådar och muskler som klarar av denna kyla, fettcellerna dör.

Genom träning och diet kan man inte punktförbränna dessa depåer.
Coolshaping går ut på att du kontrollerat fryser ner dessa områden. Fettcellernas innehåll, lipiderna, kristalliseras då och går in i apoptos, naturlig celldöd.
De kristalliserade fettcellerna dör långsamt och under en period på ca 90 dagar forslas dessa ut ur kroppen på naturlig väg.

Det går att behandla samma område upp till 3-4 ggr under 1 år.
Det bör vara ca.6-8 veckor mellan behandlingarna på samma område.

Till skillnad från andra metoder som tex.värmer upp fettcellen eller ”skakar” sönder fettcellen för att få den att tömma cellen på fett så eliminerar denna metod, coolshaping, istället fettcellen.
Med coolshaping så dödar man fettcellen med kyla, kroppens lymfsystem transporterar sedan bort slaggprodukterna på naturlig väg.

Studierna har visat att ca 23,8 % av fettcellerna i behandlat område dör vid första behandlingen. Efter ca 2-3 veckor märker vissa behandlade personer skillnad men processen och slutresultatet kan pågå i upp till 4-6 månader.
Resultaten är individuella och man kan behöva fler än 1 behandling på önskat område.
Behandlingen orsakar inga höjda lever-eller blodvärden enligt djupgående studier.
 

INNAN BEHANDLING

Vi startar med en konsultation som inkluderar en hälsobedömning så att en behandling är genomförbar samt att vi går igenom behandlingsprocessen.

Vissa sjukdomar/tillstånd begränsar behandlingens effekt samt eliminerar möjligheten att ens genomföra den.

Sjukdomar/tillstånd som utesluter behandling är:

• Gravid/ammande
• Raynauds sjukdom
• Nyopererad (1år och på området som ska behandlas)
• Hepatit C
• Stark känslighet mot kyla
• Blödarsjuka (kräver läkares intyg och godkännande)
• Cirkualtionsrubbningar (kräver läkares intyg och godkännande)
• Hjärt/kärlssjukdomar (kräver läkares intyg och godkännande)

Vid vissa hälsotillstånd/avvikelser så kan läkaintyg krävas för att du skall få genomföra behandling. Om vi konstaterat att behandling är lämplig och genomförbar så mäter och fotograferar vi området för behandling. Detta sparas sedan i din mapp för uppföljning och behandlas konfidentiellt.
 

BEHANDLINGEN

Man placerar membran/dukar med gele som innehåller köldskyddande ämnen samt aloe vera på behandlingsområdet. Dessa membran skyddar huden mot kylan.
Munstycken/munstycket placeras därefter på området. Munstyckena suger upp områdets vävnader och det uppstår ett vaccum. Området kyls sedan ned till -10 under den behandlingstid som just du skall ha. Den kan variera mellan 30-60 min.
Vissa kan uppleva de första 5-15 min lite obehagliga pga av vaccumet och känslan av nedkylningen men efter en stund domnar denna känsla bort och man kan koppla av med en bok eller till och med slumra till.
 

EFTER BEHANDLING

Munstyckena plockas bort och området masseras samt torkas av.
Viss rodnad uppstår vid behandlingsområdet men avtar normalt 1-2 timmar efter behandlingen.
Blåmärke/sugmärke kan för vissa uppkomma men detta försvinner inom ca 2 veckor.
Att känna visst känselbortfall och en domnande känsla är helt naturligt och det försvinner oftast inom några timmar men det är även normalt att känna så ca 2 veckor efter behandlingen.
Klåda i behandlingsområdet kan förekomma de närmaste veckorna vilket är ett tecken på att cirkulationen ökat i området och kroppen rensar bort de döda fettcellerna.

Ingen återhämtningstid behövs och du är helt återställd när maskinen kopplas bort i samband med att behandlingen är klar.

Din behandlare kommer att visa dig hur du skall massera det behandlade området varje dag de närmaste veckorna för att hjälpa kroppen att rensa ut de döda fettcellerna.
 

RÅD

– Det är mycket viktigt att dricka vatten efter behandlingen och under tiden framöver.
Drick minst 1,5 liter vatten om dagen och mer om du även tränar.
– Vi rekommenderar även att leva sunt, undvika alkohol och dra ner på kolhydraterna.
– Rör på dig 20-30 minuter varje dag.

Detta för att effektivisera och påskynda processen i kroppen efter behandlingen.

 

CRYOPEN


 

 

Cryopen 1-2 st: 795:-
3-5 st: 1195:-
6-8 st: 1695:-

 

 

 

 

Fryser bort hudfläckar på bara några sekunder!
Den innovativa CryoPen är ett enastående instrument som enkelt och säkert avlägsnar olika hudförändringar snabbt och effektivt utan att skada skada frisk vävnad. Cryo behandling är naturligtvis inget nytt. Det är känt inom dermatologi över hela världen och kan behandla väldigt många olika hudåkommor.

Hur går det till?
Cryopen är en noggrann behandling som arbetar med dikväveoxid (lustgas) för att frysa pigment och hudfläckar på 1-20 mm. Med Cryopen är risken för bieffekter minimal och endast 1-3 behandlingar brukar krävas för önskat resultat.

Cryopen behandlar:
Fibrom
Vårtor
Pigmentfläckar
Hemangiom
Fettknölar
Åldersfläckar